Gratis zonnebrandcrème op terras of strand in Wassenaar: ‘We kunnen buiten overal verbranden’

Gratis zonnebrandcrème op terras of strand in Wassenaar: ‘We kunnen buiten overal verbranden’

Lekker een terrasje pakken in het zonnetje, maar je zonnebrandcrème vergeten? Geen nood! Dankzij de slimme zonnebrandzuilen in het centrum van Wassenaar en op het strand bij de Wassenaarse slag is er altijd gratis zonnebrand.

Wethouder Caroline Klaver heeft de zonnebrandzuilen onlangs onthuld. ,,Je kan je hier gratis insmeren én je ziet wanneer je moet smeren”, zegt de wethouder. ,,Als we op een terrasje zitten denken we er niet altijd aan om ons in te smeren, terwijl we overal in de buitenlucht kunnen verbranden. Met het plaatsen van de Sunscreen Machine op drukbezochte plekken willen we inwoners en bezoekers een extra service bieden en bewustzijn creëren. Dat past bij een gastvrije en zonvriendelijke gemeente. We zijn erg blij dat we hiervoor een samenwerking konden aangaan met Sundo.”

In Nederland loopt het smeerseizoen vanaf ongeveer april tot en met september. Daarom blijven de zonnebrandzuilen tot en met september op het strand en op het evenementenplein in het hart van het centrum staan. Het gaat om een experiment. Bevalt het goed, dan overweegt de gemeente om de zonnezuilen ook volgend jaar weer te plaatsen.