Even smeren tegen de zon, Oosterhout heeft primeur met de zonnebrandpaal

Zonnebrandpaal Oosterhoud SMOTspot sundo
Vandaag is een zonnebrandpaal geplaatst op de markt in Oosterhout. Bij deze paal kun je als voorbijganger gebruik maken van zonnebrand, een idee van initiatiefneemster Lynn van Gils. Lynn is huidtherapeut in opleiding, heeft haar eigen schoonheidssalon LyoDerma in Oosterhout en wil mensen graag bewust maken van de gevaren van UV-straling:
“Helaas komt huidkanker steeds meer voor. Ongeveer 20 procent van alle Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met een vorm van huidkanker. Dit komt voornamelijk door een overmatige blootstelling aan UV-straling. Met een zonnebrandpaal kan iedereen gratis gebruik maken van zonnebrand en bescherm je jezelf beter tegen de gevaren van UV-straling als je lekker een drankje wil doen op het terras!”
Het is het beste om elke twee uur en altijd na het zwemmen jezelf opnieuw in te smeren met zonnebrand. Ook in het voorjaar of in de schaduw kun je snel verbranden. Lynn hoopt dat de zonnebrandpaal een positief effect heeft en dat mensen zich beter bewust worden van de gevaren van UV-straling.